• EBP In één dag

  Evidence Based Practice; beginners & gevorderden

  28 september 2017, ReeHorst, Ede

 

 

Ga op 28 september in één dag aan de slag met evidence-based practice. Je wordt meegenomen in de soms indrukwekkende wereld van wetenschappelijke literatuur. En krijgt inzicht in de mogelijkheden die EBP met zich meebrengt.

Voor de starters
EBP is het helemaal aan het worden binnen de zorg en dat is maar goed ook! De kritische kijk op eigen handelen en het gebruik van wetenschappelijke literatuur ter ondersteuning van een behandelkeuze is een fantastisch middel om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Maar waar begin je met EBP en wat houdt het nu precies in? EBP-starters doorlopen op interactieve wijze de 5 stappen van EBP. Je wordt aan de hand genomen bij het stellen van een beantwoordbare vraag, leert over de verschillende gradaties van bewijsmateriaal en leest en interpreteert gezamenlijk (een deel van) een internationale richtlijn. Je leert hoe je zo'n richtlijn kunt vinden, 'slim' kunt lezen en bovendien hoe je de informatie kunt gebruiken voor jouw eigen praktijk.

Al bekend met EBP? Volg dan het programma voor gevorderden!
Met één been in de verpleegkundige praktijk en het andere in de wereld van wetenschap en onderwijs, stel je zelf je programma samen en kan jij je verdiepen waar jij dat wilt. Je kent de gevaren van routinematig handelen en weet dat je sommige rituelen los moet laten. Volg dan workshops over: zoeken, beoordelen, statistiek en/of implementatie. Artikelen die voor deze workshops worden gebruikt zullen vooraf naar de deelnemers worden toegezonden.


Waarom je deze dag niet mag missen!

 • In één dag maak je (voor het eerst) grondig kennis met de 5 stappen van EBP: formuleren van een beantwoordbare vraag / zoekstrategie / kwaliteitscheck / conclusie en toepassing in de praktijk / evaluatie
   
 • Leer EBP toe te passen op praktische vraagstukken
   
 • Het programma is toegankelijk voor verpleegkundigen werkzaam in de thuiszorg, verpleeghuizen en ziekenhuizen
   
 • Ga aan de slag met vragen vanuit de klinische praktijk
   
 • Na deze dag weet je eindelijk écht wat EBP inhoudt.

 

Deelnemers werken overdag met diverse werkboekjes die ze ook mee naar huis mogen nemen. Voor een selectie van de workshops zal men vooraf artikelen ter voorbereiding ontvang.


Eerdere reacties van deelnemers in 2016:
‘Goed georganiseerd, ervaren sprekers, strakke planning, interessant onderwerp, goede locatie: top!’
Justitieel verpleegkundige, Ministerie Veiligheid & Justitie

‘Het was enorm leerzaam. Ik heb handvatten gekregen om een probleem volgens PICO aan te pakken en hoop dit te kunnen gaan gebruiken bij mijn praktijk om EBP te werk gaan!’
Opleidingsmanager, UMCG

‘Geweldige opzet, enorm verhelderend en geeft handvaten voor implementatie. Kortom top!’
Gespecialiseerd verpleegkundige, RadboudUMC
 

Meld je direct aan >>

 

Inschrijven

Prijsinformatie

Reguliere prijs € 249,00
Abonneetarief € 229,00
NU'91 leden € 229,00
Schrijf nu in!
Prijzen zijn excl. btw

Kennispartners EBP

 

Laptop verplicht

Voor dit programma is een laptop verplicht.
Heeft u er geen? Laat het ons dan even weten.

Deel online